« Boeteloze week » tussen Kerstmis en Nieuwjaar

politie2


Zaventem, 24 december 2014

Zoals reeds aangekondigd roept het gemeenschappelijk vakbondsfront alle personeelsleden op om deel te nemen aan de “boeteloze week”. Dit kadert in het uitblijven van een concrete en aanvaardbare oplossing voor het pensioendossier. Het gaat eveneens over een bescherming van ons statuut “tout court”, waaronder de vergoedingen voor de onregelmatige prestaties.

Gezien het grote succes van de vorige boeteloze week van oktober, zullen wij deze actie – die bovendien naar de bevolking toe “sympathiek” is – herhalen.

Wij roepen op om gedurende 1 week van 25 december 2014 tot en met 1 januari eerder verkeersopvoedkundig en minder repressief op te treden. Dit kan perfect met een verbale – of een “gecontroleerde” opmerking.

Zoals de vorige boeteloze week gaat het over overtredingen waar het appreciatierecht kan toegepast worden. Uiteraard dient er nog steeds verbaliseerd te worden voor overtredingen die echt niet door de beugel kunnen zoals roekeloos rijgedrag, niet verzekerden, strafbare alcoholintoxicatie, enz …

Met andere woorden : op die manier brengen we de verkeersveiligheid niet in het gedrang, maar zal de staatskas wat minder gevuld worden.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..