Copernicus – Hadden (en hebben) wij het (nog steeds) bij het rechte eind ? JA

art1

Zaventem, 6 november 2012

Syndicale info

COPERNICUS

Hadden (en hebben) wij het (nog steeds) bij het rechte eind ?

JA

en we kunnen het bevestigen !!!

Hoewel dit dossier een vage toekomst tegemoet gaat, blijkt dat, na lezing van een informatie betreffende het dossier ” COPERNICUS ” van een andere syndicale organisatie, deze laatste laat uitschijnen dat de dagvaardingen verschillen teweeg brengen tussen de leden van het operationeel kader enerzijds van de federale politie en anderzijds van de lokale politie.

We kunnen spijtig genoeg enkel deze analyse bevestigen.

MAAR ONZE ORGANISATIE HAD DIT REEDS VOORZIEN !!!.

Het VSOA Politie heeft inderdaad, vanaf de opstart van de procedures in 2010, benadrukt dat niet alle politieagenten wettelijk afhingen van dezelfde werkgever : de federale politie hangt af van de Staat en de lokale politie wordt tewerk gesteld door de diverse Politiezones.

Deze visie is trouwens later ook bevestigd door verschillende gerechtelijke beslissingen uitgesproken door de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel.

Dit in gedachten heeft het VSOA Politie, vanaf de start in 2010, beslist om ook alle politiezones te dagvaarden met betrekking tot de COPERNICUS premie teneinde deze zones te laten veroordelen tot het betalen van deze premie aan de personeelsleden die ervan afhangen (afhingen).

In dit verband voert het VSOA Politie momenteel verschillende procedures met als doel ook de Belgische Staat te laten veroordelen tot betaling van de COPERNICUS premie aan het operationeel kader dat er initieel niet kon van genieten.

Vincent Gilles, Nationaal Voorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..