18.09.2009

De maat is vol, genoeg onbestraft geweld tegen politie!

Zaventem, 18 september 2009
PERSMEDEDELING
De maat is vol, genoeg onbestraft geweld tegen politie!
Na de gebeurtenissen van voorbije nacht in de gemeente Sint Jans Molenbeek is voor het VSOA Politie de maat vol. Negen agenten gewond tijdens de uitvoering van hun opdrachten dit na de arrestatie van een veertienjarige en in totaal tien politiewagens beschadigd, waar gaat dit naartoe? Het worden bekogeld met stenen en zelfs gasflessen is de dagelijkse werkelijkheid geworden voor deze politiemensen. De situatie was volgens sommige politiemensen dermate dat zelfs het woord …. “burgeroorlog” …..niet taboe was!

Het kan niet zijn dat onze politieke en justitionele overheden nu geen maatregelen treffen tegen deze amokmakers. Onze politiemensen moeten beschermd worden met alle mogelijke wettelijke middelen. Het VSOA Politie eist een “zero tolerance” strategie voor geweldsdelicten tegen politiemensen.

De statistieken spreken boekdelen, per dag worden in België bijna drie politieagenten het slachtoffer van fysiek geweld. In 2007 waren er 931 feiten van geweldplegingen tegen politieambtenaren, daar waar er in het eerste semester van 2008 al 476 dergelijke feiten werden gerecenseerd. Het is dus duidelijk dat de tendens een opwaartse spiraal vertoont en het einde niet in zicht is.

Het is vijf voor twaalf voorbij, de maat is vol!

Peter Vanisterbeek
VSOA Politie
Nationaal informatiedirecteur.
GSM:0497/057.468

We maken gebruik van cookies voor het bijhouden van statistieken en taalvoorkeur. Wij houden geen persoonlijke gegevens bij || Nous utilisons des cookies pour la tenue de statistiques et de préférence linguistique. Nous ne gardons aucune donnée personnelle