De mogelijke belastingvrijstelling voor overuren …

09.05.2020

Samen met een andere vakorganisatie hadden wij gisteren voor de vergadering van het hoog overlegcomité een debat gevraagd over het idee van belastingvrijstelling voor overuren. De overheid antwoordde dat zij, gezien de context van Covid en de gevolgen ervan – hoewel de huidige wettelijke regels duidelijk zijn en geen belastingvrijstelling toestaan – nog geen standpunt heeft ingenomen en dat zij alle elementen grondig analyseert.

Uit het debat is ook gebleken dat het onderhandelingscomité voor de politiediensten het orgaan is waar we deze discussie moeten voeren als we willen dat het een gunstig resultaat oplevert.

We hebben het punt dan ook snel op de agenda van dit orgaan gezet en de minister van Binnenlandse Zaken een suggestie gedaan voor een mogelijke oplossing.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van dit belangrijk dossier. Maar we vragen momenteel wat geduld, want het is niet meer of minder dan een kwestie van het overtuigen van het opstellen van een besluit dat vervolgens in de plenaire vergadering moet worden goedgekeurd … een positief resultaat is mogelijk, maar het is een proces dat tijd en energie kost.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..