De regering bevestigt de afbouw van de NAVAP-regeling

15.04.2023

De ministerraad heeft vrijdag het voorstel van de federale regering bevestigd om de bestaande NAVAP-regeling bij de politie uit te doven. Deze tekst is niet naar behoren onderhandeld.

Dit betekent dat er na 31 december 2030 geen NAVAP meer zal kunnen worden toegekend aan personeelsleden die niet voldoen aan de geleidelijk veranderende voorwaarden. En vanaf 1 januari 2033 zal het niet meer mogelijk zijn dat een personeelslid zich nog in de NAVAP-regeling bevindt.

Dit koninklijk besluit bevestigt een maatregel die de kern (beperkte ministerraad) in oktober 2022 tijdens het begrotingsconclaaf heeft genomen.

Het betreft een goedkeuring in eerste lezing, waarna de tekst naar de Raad van State wordt gezonden die zijn eventuele opmerkingen voor een tweede lezing over een maand kenbaar zal maken, met het oog op een definitieve goedkeuring door de regering.

Indien het in elk van deze fasen tot een goedkeuring komt, zoals gisteren het geval was, is de enige resterende optie een juridische procedure, op voorwaarde dat onherstelbare schade wordt aangetoond d.m.v. ernstige redenen.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..