De stakingsaanzegging “Federale Politie” is geactiveerd …

10.11.2021

De minister van Binnenlandse Zaken heeft het onderhandelingscomité van vandaag voorgezeten.

De twee belangrijkste onderwerpen die door de minister werden aangehaald zijn de volgende:

  1. b.t. de sectorale onderhandelingen: “Ik zou jullie willen informeren dat ik bereid ben om oplossingen te zoeken MAAR weet dat er geen geld is.”;
  2. b.t. de NAVAP: “de politieambtenaren moeten beseffen dat de zaken veranderen. Indien de NAVAP verdwijnt zal een ander systeem in plaats gezet worden voordelig voor de politie en voor de bevolking, rekening houdende met het feit dat de regering niet kan aanvaarden dat politieambtenaren hun loopbaan kunnen beëindigen op de leeftijd van 58 jaar”.

Jullie zullen begrijpen dat er geen afdoende antwoord is gekomen op jullie eisen en daarom heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront besloten de stakingsaanzegging “Federale Politie” te activeren.

De stakingsaanzegging “Lokale Politie” zou op woensdag 17 november 2021 onderhandeld moeten worden. Wij houden jullie op de hoogte van het resultaat.

Onmiddellijk na deze nogmaals teleurstellende onderhandeling hebben de vier vakorganisaties hun nationale en provinciale verantwoordelijken samengeroepen om een actiekalender op punt te zetten en zodoende de eerste acties te bepalen die op 15.11.2021 zullen starten.

De provinciale verantwoordelijken zullen in die zin communiceren naar alle afgevaardigden.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..