Dossier “Pensioenen van Politieambtenaren” : stakingsaanzegging uitgaande van het gemeenschappelijk Front !

betoging


Zaventem, 22 augustus 2014

Het Arrest 103/2014 d.d. 10 juli 2014. Ter herinnering: het Arrest ontneemt, voor ALLE politieambtenaren, de vrijstelling van artikel 88 van de wet van 2011, die het pensioenkader hervormde. Bijgevolg worden de loopbanen – op een brutale manier – onverwacht verlengd met een periode van 4 tot 8 jaar. Voor bepaalde collega’s is dit een drama waarvan de omvang door niets verzacht wordt.

De dag na deze wrede en catastrofale aankondiging, verklaarden talrijke politieke verantwoordelijken van alle partijen, waaronder die van de meerderheid, “dat men dringend een oplossing moest vinden die het Arrest volgt EN het herstel van de verworven rechten garandeert.”.

Sindsdien moeten wij een totaal gebrek aan initiatief vaststellen. Nochtans hebben de representatieve vakorganisaties oplossingsvoorstellen voorgelegd.

Wij eisen van de uitvoerende Macht – in zijn geheel – een concreet initiatief met een resultaatsgarantie met betrekking tot het naleven van het Arrest EN het herstel van de ontnomen verworven rechten.

Hierop aansluitend wordt een NATIONALE stakingsaanzegging vandaag ingediend door de vier ondertekende organisaties.

Huidige stakingsaanzegging zou onderworpen worden aan een onderhandeling in het begin van de eerste week van september. Zou betrokken onderhandeling niet tot een bevredigend resultaat leiden, is een NATIONALE staking voor de geïntegreerde politie in zijn GEHEEL niet uit te sluiten van 8 september 2014 … tot 5 januari 2015 !

Dossier “Pensioenen van Politieambtenaren” : stakingsaanzegging uitgaande van het gemeenschappelijk Front !

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..