F*ck you flik

28.05.2023

Getuigenissen over geweld tegen de politie

Politiewerk anders bekeken: over excessief geweld tegen agenten

‘Je lijf voelt het meteen wanneer er iets niet in de haak is. Ik draai me om, maar nog voor ik kan vragen wat er aan de hand is, word ik in elkaar getimmerd. Ik krijg klappen op mijn heupen, mijn rug, mijn onderarmen, en tot slot ook op mijn hoofd. Ik hoor een van hen sissen dat ik een “vuile hond” ben.’

Een blauw uniform blijkt een magneet voor geweld te zijn geworden. Elk jaar stelt de politie meer dan 8000 processen-verbaal op voor geweldplegingen tegen hun eigen mensen, om nog maar te zwijgen over de feiten die niet gemeld worden.

Geweld tegen de politie is een hardnekkig maar onderbelicht fenomeen, dat iedereen aanbelangt. F*ck you, flik geeft een gezicht aan enkele van de vele slachtoffers en documenteert de fysieke, psychologische en sociale impact van agressie tegen agenten. Hun aangrijpende verhalen getuigen van veerkracht en moed, maar net zo goed van verontwaardiging over het onrecht dat hen is aangedaan en dat vaak onbestraft bleef.

Dit boek maakt deel uit van een grootschalige sensibiliseringscampagne van de politievakbond VSOA Politie/ SLFP Police. Het is een niet mis te verstane oproep tot meer respect voor de politie, minder straffeloosheid en concrete acties. Want als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat agressie en geweld voor niemand part of the job zou mogen zijn.

https://www.standaardboekhandel.be/p/fck-you-flik-9789401489959

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..