Geen respect voor gemaakte afspraken !
Boeteloze periode en punctuele acties gepland !

12.12.2022

Deze regering beloofde een aantrekkelijker beroep en statuut voor de politie, maar doet net het omgekeerde, door de afspraken die gemaakt werden in het sectoraal akkoord en de non-activiteit voorafgaand aan de pensionering, naast zich neer te leggen. Daarom plannen wij nieuwe acties.

Gedurende de periode tussen 15/12/2022 en 15/01/2023 plannen we vooreerst opnieuw een “boeteloze” periode.

Wij roepen alle collega’s op om gedurende deze periode eerder verkeersopvoedkundig en minder repressief op te treden. Wij denken daarbij vooral aan een verbale – of een ‘gecontroleerde’ opmerking. Dat kan voor overtredingen waar het appreciatierecht toegepast kan worden.

Uiteraard zullen bij overtredingen die echt niet door de beugel kunnen, zoals roekeloos rijgedrag, niet-verzekerden en strafbare alcoholintoxicatie, enz… nog altijd boetes uitgeschreven worden.

Op die manier brengen we de verkeersveiligheid niet in het gedrang, maar zal de staatskas wat minder gevuld worden. Bijkomend geeft het aan onze mensen de gelegenheid om aan de publieke opinie uit te leggen waarom ze actie voeren.

Verder zullen in de komende weken nog meer punctuele acties voorzien worden. Wij houden u op de hoogte.

De politieke spelletjes op kap van de politie en al haar medewerkers moeten onverwijld stoppen!

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..