Geweld tegen politieambtenaren :de minister van Binnenlandse Zaken zal een rondetafel organiseren !

art3

VSOA Politie is reeds maandenlang ALLEEN bezig om dit dossier te promoten zonder echt gunstig onthaald te worden … Gewoon een beleefd luisterend oor.

Dan kwam de nieuwe regering en die heeft  in de regeringsnota de bereidheid opgenomen om het geweld tegen politieambtenaren aan te pakken.

Van haar kant heeft de minister van Binnenlandse Zaken deze wil ook ingeschreven in haar interne beleidsnota.

Dit liet ons toe om opnieuw ons voorstel « Globaal plan ter bestrijding van het geweld tegen politieambtenaren » naar voor te brengen. Het is beschikbaar op onze website: http://www.vsoa-pol.be/index.php?option=com_docman&;Itemid=155&lang=nl

Het vervolg liet niet lang op zich wachten : na een technische vergadering vorige week, heeft mevrouw de Minister van Binnenlandse Zaken tijdens de laatste vergadering van het onderhandelingscomité (OCP) aangekondigd dat zij een rondetafel zal organiseren met tot doel de ontwikkeling van dit protocol.

Waarover gaat het ? Ook als het in vraag stellen van de sancties in verband met geweld tegen ons deel uitmaakt van deze aanpak, gaat het om een meer globale aanpak dan dit eenvoudig element.  Daarom moeten wij ons ook buigen over de ECHTE steun die collega’s krijgen als zij slachtoffer zijn van geweld (wie zorgt voor hun administratieve rompslomp ? Wie zorgt voor hun kinderen ? …) ;  het in een gecoördineerde tekst verzamelen van alle kleine elementen betreffende de bijstand die de overheid en zijn vertegenwoordigers hun moeten bieden ; zich te bevragen over de opvolging die moet geboden worden aan onze betrokken collega’s (en hun familie) ; …

Dit is een lang proces, maar het probleem is deze inspanningen waard !

De volgende stap in dit proces is het voorstel van de minister van een methodologie, een timing en de deelnemers die nodig zijn voor dit rondetafelgesprek.

Wij houden u op de hoogte.

icon Persmededeling : Geweld tegen politieambtenaren : de minister van Binnenlandse Zaken zal een rondetafel organiseren

Vincent GILLES – Nationaal Voorzitter                            Vincent HOUSSIN – Nationaal Ondervoorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..