Geweld tegen politieambtenaren – strenge en collectieve bestraffing noodzakelijk

Zaventem, 20/04/2010 – Persmededeling

Geweld tegen politieambtenaren

Een strenge en collectieve bestraffing is noodzakelijk !!!

Eens te meer wordt bewezen met welk soort jongeren we te maken hebben in de Brusselse Regio, wanneer zinloos geweld tegen politieambtenaren wordt gebruikt. De feiten van maandag gepleegd door een bende jongeren ten overstaan van twee inspecteurs van de spoorwegpolitie bewijzen het overduidelijk.

Wanneer politieambtenaren in een hinderlaag worden gelokt door tientallen jongeren om ze vervolgens te kunnen molesteren, zo kan het niet anders dan deze feiten als zeer zwaarwichtig te beschouwen.

Hebben de jongeren uit de Brusselse Regio helemaal niets geleerd
uit de maatschappelijke commotie van de laatste maanden?
Het blijkt overduidelijk van niet. Nog steeds maken ze er een sport van om “puur voor de fun” agressie ten opzichte van gezagsdragers te plegen. Daarbij leggen ze hinderlagen, wetende dat daarop politie en andere hulpdiensten af komen. Dergelijk gedrag is niet minder dan krapuleus en noodzaakt een bijzondere aanpak vanwege de overheid. Politie en justitie dienen te worden voorzien van de nodige materiële, personele en wettelijke middelen om hieraan een halt toe te roepen.

VSOA – Politie herhaalt haar eis dat er een bepaling wordt ingeschreven in het strafwetboek om dergelijke jongeren collectief te kunnen sanctioneren voor dergelijke feiten. De sancties dienen daarenboven zeer zwaar te zijn en effectief uitgevoerd te worden. In alle andere gevallen blijven dergelijke jongeren lachen met politie en justitie en blijven zij een gesel voor de goedmenende burger.

Er is geen plaats meer in het beleid voor pampering en pardon !!!

Het is de hoogste tijd voor een keiharde aanpak van dit soort zinloos en krapuleus geweld !!!

 
Jan SCHONKEREN
Nationaal Voorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..