Laattijdige betaling wedde Federale Politie

Laattijdige betaling wedde van de personeelsleden van de Federale Politie.

Reeds op vrijdag 29 januari werden wij ingelicht dat de wedden van de personeelsleden van de Federale Politie niet tijdig betaald werden en dus niet zoals voorzien op de laatste werkdag van de maand op de rekening zou staan.

We hebben hierop onmiddellijk gereageerd (ook via de pers) en na contactname met DGS blijkt dat het hier om een menselijke fout gaat op niveau SSGPI. Het nodige zou gedaan worden om ervoor te zorgen dat die personeelsleden toch uiterlijk op 01 februari hun wedde zouden ontvangen.

Heden, 01 februari omstreeks 1200 uur , ontvangen we de eerste berichten dat de wedde bij sommigen inderdaad op de rekening staat.

Vanuit SSGPI werd heden onderstaand bericht gepubliceerd :

01-02-2010 – Aan de personeelsleden van de federale politie:
Betaling van eind januari 2010 voor de personeelsleden van de federale politie – Vertraging
Langs deze weg zouden wij enkele verduidelijkingen willen verschaffen betreffende de vertraging die werd opgelopen bij de betaling van de wedde van eind januari 2010 ten gunste van de personeelsleden van de federale politie (met betrekking tot de wedde van februari 2010 voor de voorafbetaalde personeelsleden en deze van januari 2010 voor de nabetaalde personeelsleden).

Overeenkomstig de bepalingen die van toepassing zijn, had deze wedde betaald moeten worden op de laatste werkdag van de maand januari, namelijk 29-01-2010.

Ingevolge verschillende problemen die zijn tussengekomen, zal deze wedde, in principe, op 01-02-2010 op de bankrekening van de personeelsleden verschijnen. Door de uitvoeringsperiodes van de betalingen die eigen zijn aan elke bank, zal het werkelijke uur afhangen van de bankinstelling.

Wij wensen evenwel de personeelsleden die permanente opdrachten, domiciliëringen zouden hebben met uitvoeringsdatum op de eerste van de maand, gerust te stellen. Na contact opgenomen te hebben met de financiële instellingen, hebben wij de bevestiging gekregen dat er geen eventuele nalatigheidsintresten zullen zijn, omdat het de valutadatum van de betaling is die telt en niet de effectieve datum waarop het betaalde bedrag werkelijk verschijnt op de bankrekening van de personeelsleden. Ter informatie, deze valutadatum is 29-01-2010.

Wij bieden u onze oprechte verontschuldigingen aan voor deze vertraging van de betaling en voor de ongemakken die hierdoor veroorzaakt zijn. Weet dat wij alles in het werk stellen, met de verschillende betrokken partijen, opdat deze situatie zich in de toekomst niet meer zal voordoen.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..