Loononderhandelingen: stand van zaken

23.12.2021

De komende dagen lopen de loononderhandelingen met de minister verder.  Vele geruchten en standpunten kunnen misschien een andere indruk geven, maar het is dus niet zo dat de loononderhandelingen al volledig zijn afgesloten.

Integendeel: los van de 120 miljoen die naar de lonen zouden gaan van alle personeelsleden van de geïntegreerde politie, liggen er nog steeds drie dossiers op tafel die nog geen definitief engagement hebben.

Wij onderhandelen verder en wachten op een protocoltekst over :

  • De tweede fase (2024)  van de loononderhandelingen.
  • De 30 miljoen m.b.t. de thuiswerkvergoeding, waar wij zeer duidelijk hebben gesteld dat ook alle operationele personeelsleden deze vergoeding moeten krijgen.
  • De toekomst van de NAVAP en het respect van de eerder genomen afspraken die vervat zijn in het K.B.

Nu al een definitief standpunt innemen, zowel positief als negatief, zou onverstandig zijn zolang niet alle elementen en details  definitief op tafel liggen.

Van zodra het dossier volledig is en de minister alle elementen op papier heeft gezet, zal het VSOA Politie alle leden bevragen. Dit zal gebeuren via een digitale stemming, zoals in het verleden steeds is gebeurd bij zeer belangrijke dossiers.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..