Manifestatie Brussel : Excuses van het ABVV aan gewonde agenten, zouden op zijn plaats zijn

Persmededeling – 24 maart 2011

Excuses van het ABVV aan de gewonde agenten , zouden op zijn plaats zijn !

Tijdens de manifestatie te Brussel werden een aantal collega’s gewond door dat sommige manifestanten het nodig vonden om stenen naar de Politie te gooien. De betrokken manifestanten waren duidelijk militant van – en droegen het etiket van het ABVV.

De Politieambtenaren deden enkel hun werk ! De agenten stelden zich absoluut niet agressief op tegenover de demonstranten. Het werd hen blijkbaar kwalijk genomen dat zij de Wetstraat versperden … maw de toegang tot de neutrale zone verboden … waarvan men sinds decennia weet dat men er niet mag manifesteren.

We hebben allen de beelden gezien in het avondjournaal, waarbij we slechts één commentaar hebben gehoord : We zagen volkomen onbezonnen handelingen van een andere tijd. De verantwoordelijken moeten veroordeeld worden.

Het gooien van stenen, plaveien, blokken beton … waarom gebruiken ze niet onmiddellijk een wapen ?
Het is duidelijk dat de organisator in hoge mate medeverantwoordelijk is voor deze chaos en schade, door het niet willen of kunnen tegenhouden van deze dolle manifestanten.

Daarom stelt het VSOA Politie zeer duidelijk : Het ABVV moet zich verontschuldigen ten opzichte van de gewonde politieambtenaren.

Geen excuses aanbieden betekent een gebrek aan respect, gebrek aan respect voor de werknemers !

Anonieme brief (in de franse taal) van een ABVV militant met verontschuldigingen, ontvangen op het nationaal secretariaat VSOA .

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..