Middelen ontoereikend: de minister gaat terug naar de Kern

09.12.2021

Na een onderhandeling van meer dan drie uur hebben alle leden van het gemeenschappelijk vakbondsfront beslist dat zij terug naar de Kern moet gaan. Aangezien het budget en dus ook haar voorstel volstrekt ontoereikend zijn moet zij de nodige middelen vragen aan de Kern. Het huidige voorstel voldoet niet aan jullie verwachtingen.

Na de zoveelste pauze blijft de minister bij het standpunt dat zij de afgelopen dagen heeft verdedigd. Geen discussies buiten de enveloppe van 75 miljoen euro.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront antwoordt dat:

1.         De vakorganisaties de tafel niet verlaten, maar een nieuw voorstel verwachten;

2.         In afwachting van dit voorstel allerlei acties zullen worden hervat.

Als antwoord kregen wij te horen dat wij onder deze voorwaarden niet kunnen onderhandelen. Er is dinsdag een nieuwe onderhandeling gepland met een nieuw voorstel ENKEL EN ALLEEN indien er geen acties worden gepland. Wij zullen jullie de verdere details over het bedreigend gedrag van de minister en haar regelmatige beschuldigingen aan het adres van de één of de ander besparen. Maar finaal heeft zij toch bevestigd om naar de Kern te gaan.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront neemt akte van deze beslissing. Wij verlaten de onderhandelingstafel niet en zijn van plan de acties volgende week te hervatten. Na een korte pauze op haar vraag zal de onderhandeling van volgende week dinsdag plaatsvinden.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..