Nationale stakingsaanzegging gevangenissen blijft behouden !

gevangenis

Zaventem, 30 januari 2013

Nationale stakingsaanzegging gevangenissen blijft behouden !

Het VSOA-Politie, trouw aan haar strategie die reeds twee en een half  jaar gevolgd wordt en die dient om de levenskwaliteiten  van de politieambtenaren tijdens  stakingen in de gevangenissen (wilde of wettelijke)  te behouden, heeft  tien dagen geleden een nieuwe stakingsaanzegging ingediend die loopt tot 01 maart.

Het debat hierover heeft ondertussen plaats gehad en het VSOA Politie behoudt haar aanzegging.

Het NSPV heeft  voor de eerste maal  voor hetzelfde onderwerp een stakingsaanzegging ingediend. De strategie van het VSOA-Politie werd door hen gevolgd. Deze aanzegging werd ook behouden.

Dit betekent dat de Regering via de Minister van Binnenlandse Zaken en de Minister van Justitie  een groot probleem zal hebben op  7 februari…..

Maar het zal ook niet meer lukken de zwarte piet door te schuiven naar de politieambtenaren telkens ze het slachtoffer zijn van anderen die gebruik maken van hun elementaire rechten.

Sommige politieke overheden spelen geen eerlijk spel in dit dossier daar ze tegelijk warm en koud blazen.  Aan de ene kant klagen ze voortdurend over de politiecapaciteit die ingezet moet worden in de gevangenissen maar aan de andere kant vorderen ze direct en vaak preventief de politieambtenaren om toch naar de gevangenissen te gaan. Deze vorderingen zullen zonder aarzeling aangevallen worden door het VSOA-Politie bij de bevoegde rechtbanken.

 

Vincent Gilles                               Vincent Houssin
Nationaal Voorzitter                     Nationaal Ondervoorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..