Nieuwe voorstellen van de overheid inzake het sectoraal eisenbundel : provocatie !

Brussel 10/07/08

Persbericht

POLITIE – Sectoraal eisenbundel 2005/2008

Op 09/07/08 was VSOA Politie toch aanwezig op de onderhandelingen aangezien de overheid nieuwe voorstellen zou uiteenzetten betreffende het sectorale eisenbundel, dat meer dan een jaar geleden ingediend werd door het gemeenschappelijk front (NSPV/ACOD/ACV en VSOA). Pro memorie; VSOA en NSPV hebben op 11/06/2008 de onderhandelingen verlaten gezien de voorstellen die de overheid gedaan had reeds onaanvaardbaar waren !!

De nieuwe voorstellen van de overheid zijn nog negatiever dan de vorige. Van de 10 punten uit het sectoraal eisenbundel heeft de overheid de volgende punten weerhouden ;
– de aanpassing van de pensioenen zal het voorwerp uitmaken van een analyse en kan misschien in overweging genomen worden! Niets verkregen!
– Het vakantiegeld zal in verschillende fases verhoogd worden tot 92% en dit tot 2011. Onaanvaardbaar, ALLE andere sectoren van het Openbaar Ambt hebben dit reeds verkregen.
– De eindejaarspremie (protocolakkoord ondertekend op het Comité B – O.A.) kan besproken worden binnen de sector! Niets verkregen!!!
– De overige 7 punten van het eisenbundel werden simpelweg geweigerd!!!

Bovendien heeft de overheid in ons eisenbundel verschillende voorstellen (6) opgenomen met als doel om bepaalde bestaande statutaire bepalingen in negatieve zin te wijzigen. Dit wordt door ons als provocatie aanzien !!!

VSOA Politie betreurt deze strategie en stelt de bekwaamheid van de overheid in vraag om fatsoenlijk met de vakbonden te onderhandelen. Het vertrouwen is geschonden!!! Gezien de houding van de overheid en de nieuwe voorstellen, hebben het VSOA en het NSPV opnieuw de vergadering verlaten en deze keer gevolgd door ACV en ACOD.

Het gemeenschappelijk front zal binnenkort vergaderen teneinde om vanaf september de strategie te bepalen en een geschikte tegenaanval voor te bereiden.

Alain YSEBAERT
Nationaal Ondervoorzitter
Gsm 0485534158

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..