NU NOG BETER ! Premie levensverzekering voor Politieambtenaren wordt verdubbeld ! VSOA – Politie neemt ONMIDDELLIJK initiatieven

art2

Zaventem, 23 december 2012
NU NOG BETER ! Premie levensverzekering voor Politieambtenaren wordt verdubbeld ! VSOA – Politie neemt ONMIDDELLIJK initiatieven.

Met verstomming geslagen hebben wij kennis genomen van het feit dat bepaalde levensverzekeringen hun tarieven zullen aanpassen naar gelang het beroep die de verzekerde uitoefent. Eén van de beroepen die onmiddellijk geviseerd wordt is … de Politieman.  Er is sprake van de tarieven te vermenigvuldigen met 2,5 daar de “kans stijgt dat u in een vuurgevecht terecht komt”. Het VSOA-Politie vindt het onaanvaardbaar dat Politieambtenaren meer zullen moeten betalen voor hun levensverzekering bij pakweg een lening om bijvoorbeeld hun huis te moeten afbetalen.

Politiemensen die zich dagdagelijks inzetten om de maatschappij proberen veiliger te maken –  en daar zelfs vaak niet de waardering voor krijgen en er hun eigen veiligheid dienen voor op het spel te zetten –  laten meer betalen voor hun levensverzekering is de wereld op zijn kop en regelrecht schandalig.  Straks gaan de politiemensen nog moeten bijbetalen om hun werk te mogen doen ….

Bovendien laten sommige overheden al geruime tijd uitschijnen dat politieambtenaren een zeer riante wedde zouden hebben.  Uiteraard proberen ze op deze manier de publieke opinie te bespelen.  Bij de politiehervorming werden wij niet slecht bedeeld, maar ondertussen zijn we 12 jaar later, en kwam daar nog geen euro loonsopslag bij, waardoor de huidige wedde eerder bij de middenmoot zit.

Wij zullen de Minister van Binnenlandse zaken onmiddellijk interpelleren met de vraag om deze problematiek hoogdringend te bespreken binnen de regering.  Ofwel dient deze regering dergelijke praktijken onmiddellijk te verbieden, ofwel dienen zij – als werkgever – op een andere manier hun verantwoordelijkheid te nemen door bijvoorbeeld de meerprijs van deze levensverzekering zelf voor hun rekening te nemen.
Vincent Gilles                                    Vincent Houssin
Président National                            Nationaal Ondervoorzitter
+32475304864                                 +32485184952

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..