Open brief aan alle landbouwers en hun federaties

02.02.2024

Beste landbouwers,
Beste federaties,

Wij, VSOA Politie, vakorganisatie van de politie, willen jullie graag onze steun betuigen tijdens deze moeilijke tijden.

Jullie kregen de afgelopen jaren te maken met steeds strengere regelgeving en sterk stijgende kosten, opgelegd door de politieke overheden. Hoe kan je dan als jonge landbouwer nog geloven in een toekomst waarbij hard werken wordt beloond?

Wij begrijpen jullie boosheid t.a.v. een overheid die zich niet houdt aan afspraken, en apathisch blijft bij jullie roep om de toekomst van landbouw in België te verankeren en te garanderen.

Deze overheid pleegt niks meer of minder dan “woordbreuk”, en dit terwijl het vertrouwen in de politiek al op een dieptepunt zit.

Als vakorganisatie van de politie herkennen wij dit maar al te goed en delen we jullie woede.

Wanneer getekende akkoorden niet worden uitgevoerd, kan je immers niks anders voelen dan frustratie. Wanneer politici je niet au sérieux nemen ga je ze wantrouwen, dit waar de afstand tussen deze dames en heren en de modale burger nu al immens is …

Voeg daar nog een sausje van arrogantie en een wereldvreemde kijk op de realiteit aan toe, en het mag niemand verbazen waarom de mensen een afkeer hebben van de klassieke partijen die het land al decennialang besturen.

Jammer genoeg vernemen wij dat er vandaag, tijdens jullie manifestatie in Brussel, geweld werd gebruikt tegen de politiediensten. Wij zijn ervan overtuigd dat de overgrote meerderheid van jullie dit gedrag van enkelingen niet tolereren, en dat jullie inspanningen zullen blijven leveren om elk geweld tegenover ordediensten tijdens jullie acties te vermijden. Als tegenprestatie zullen wij, de politiediensten, ons altijd maximaal blijven inzetten om jullie acties te begeleiden zodat jullie boodschap gehoord wordt.

Landbouwers zijn harde gedreven werkers die, net als politiemensen, een belangrijke functie in onze samenleving te vervullen hebben.

Wij begrijpen en delen jullie gevoel van frustratie ten aanzien van deze politici, meer nog vergezellen we jullie in de strijd om dit aan de kaak te stellen.

Jullie genieten een grote steun bij de bevolking.

Wij wensen jullie dan ook veel succes, maar vragen tegelijk jullie respect voor de ordediensten.

Gebruik geen geweld tegen onze collega’s die elk van hen, ongeacht hun begrip voor de woede van ieder van jullie, enkel hun werk naar beste vermogen uitvoeren.

Trouwens, binnenkort starten ook de politiemensen hun acties.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..