Opnieuw een collega slachtoffer van geweld!

Persmededeling – Zaventem, 24 juni 2010

Opnieuw een collega slachtoffer van geweld!
VSOA Politie verneemt dat een bestuurder, die ten gevolge van een ernstige overtreding werd onderworpen aan een controle, een collega ernstig heeft verwond.
De feiten speelden zich vandaag af te Luik.

De bestuurder die niet luisterde naar de opmerkingen van de collega die zich naast het voertuig bevond, profiteerde van het groene verkeerslicht om opnieuw te vertrekken en heeft zodoende de collega verschillende meters meegesleept. Dit is nog maar eens een geval van manifest en opzettelijk geweld ten opzichte van een politieagent.

De heftige bestuurder is kinesitherapeut van beroep en “rechtvaardigde” zich door te stellen dat hij gehaast was om naar een afspraak met een cliënt te gaan, waarbij hij mogelijks vertraging had opgelopen.

Het is niet onze bedoeling dit eerbare beroep te stigmatiseren, maar eerder te onderstrepen dat men zou kunnen aannemen eerder onkreukbaar te zijn terwijl het droevig is te moeten vaststellen hoe weinig respect de maatschappij en sommige burgers hebben voor het beroep van politieagent.

Het gaat niet om een boef die zich aan dit soort gedrag waagt en waarvoor er geen normen zijn… het gaat waarschijnlijk om een goede huisvader, over een eerlijke burger. Dit is waarschijnlijk hetgeen de verdediging naar voor zal brengen. Mocht dit inderdaad het geval zijn, maakt het de feiten alleen maar erger !

Opnieuw horen wij aan de kant van de politici en de bestuurlijke overheden enkel een oorverdovende stilte ! Zal de pers de nodige berichtgeving doen ? Wij hopen het …zonder er al te veel in te geloven.

Het wordt tijd dat men reageert en aantoont wanneer men flikken aanvalt, men eigenlijk de maatschappij aanvalt. Wij van onze kant kunnen niet aan de zijlijn blijven staan zonder te reageren.

Wij vragen met aandrang aan de betrokken politiezone om alle middelen te gebruiken om de getroffen collega te ondersteunen.

Wij vragen met aandrang aan de betrokken politiezone om een klacht mbt de opgelopen schade in te dienen.

Wij vragen met aandrang aan de rechterlijke macht om de strengste straf ten opzichte van de agressor te eisen.

Wij verzoeken de pers om een gerechtvaardigd debat te forceren omtrent dit maatschappelijk probleem.

Wij verzoeken tenslotte de wetgever om zo snel mogelijk een echt beschermende tekst op te stellen voor het beroep dat meer en meer in levensgevaar is nml : politieagent.

Vincent HOUSSIN
Nationale Ondervoorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..