Opnieuw een politieambtenaar slachtoffer van een laffe daad! Waar blijft het concreet initiatief van onze politici?

09.09.2019

Wij vernemen opnieuw – in een periode van minder dan vijftien maanden na de vorige dramatische gebeurtenissen – het slechte nieuws dat een collega het slachtoffer werd van een laffe daad.

Het standpunt van het VSOA Politie is sedert 2011 zeer duidelijk en kan nagelezen worden in ons “protocol geweld tegen politie”: wij eisen dat de daders van geweld tegen politie steeds bestraft worden met de maximale straf zonder de mogelijkheid tot een strafvermindering.

Wij wachten met veel belangstelling het eerste wetsvoorstel van een federaal parlementslid af, en de reactie hierop van de andere parlementsleden, dat de strafwet in die zin aanpast zodat de rechter ten gronde – éénmaal dat de feiten vaststaan – de maximale straf kan toekennen zonder dat de strafuitvoeringsrechtbank deze kan verminderen.

Al meer dan tien jaar aanhoren we loze (verkiezings-)beloftes dat geweld tegen politie strenger moet aangepakt worden. Onze parlementsleden hoeven helemaal niet te wachten op een eventuele regering om initiatieven te nemen en te stemmen!

Veel sterkte aan de familie, de vrienden en de collega’s van Maxime!

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..