Opnieuw een voertuig als wapen gebruikt tegen een politieman !

Persmededeling – Zaventem, 16 augustus 2010

Het VSOA Politie betreurt opnieuw een geweldsdelict ten opzichte van een politieambtenaar.

De feiten speelden zich af op zaterdagavond te Lustin naar aanleiding van de dorpsfeesten. Als onze collega een voertuig wil controleren, met op de motorkap een manspersoon, geeft de chauffeur – die door de politieman niet te zien was – plankgas en raakt onze collega alvorens het voertuig tegen een paal te pletter te rijden.

Onze collega werd dus blootgesteld aan onnodig en zinloos extreem geweld.

Gelukkig werd onze collega slechts lichtgewond maar niettemin moeten we weer vaststellen dat de samenleving uiteenvalt als er geen respect meer is voor de politie-functie.

Hoewel het duidelijk is dat onze collega een werkelijke schade heeft opgelopen en hij het nodige zal doen om zijn rechten te vrijwaren, heeft ook de politiezone “Entre Sambre & Meuse” nadeel en vragen we dringend aan de administratieve overheid om een klacht met burgerlijke partijstelling in te dienen lastens X.

Eens te meer moeten we de stilte betreuren van de politieke verantwoordelijken : niemand veroordeelt deze actie. Wanneer gaan zij van zich laten horen ? En wij willen geen intentieverklaring zoals onlangs van M. Sarkozy (die enkel tot doel had om in deze moeilijke tijden alle politiemensen achter zich te scharen als een pretoriaanse wacht), wij willen echte initiatieven die kaderen in het respect voor de functie en de democratie. Wij verzoeken de wetgever om zo snel mogelijk een wettekst te publiceren die een bescherming biedt voor een beroep dat meer en meer met levensbedreigende acties wordt geconfronteerd : politieagent.

Wanneer gaat men stoppen met de kop in het zand te steken: de daders van dergelijke feiten hebben niet dezelfde normen als de modale burger. De maatschappij hoeft zich niet te schamen om hard te reageren tegen dergelijke moorddadige acties.

Vincent Gilles
Nationaal Voorzitter
+32475304864

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..