Overlijden Damien Henryon – Deelname VSOA Politie aan de Blauwe mars van NSPV

art1

VSOA Politie zal deelnemen aan de Blauwe mars die door het NSPV georganiseerd wordt op vrijdag 13 april in Aarlen.

Het VSOA Politie wordt in eerste instantie gedreven door de herinnering aan Damien Henryon en de steun aan zijn echtgenote, zijn zoon en de familie.

Damien was lid van het NSPV, en het komt deze organisatie dus toe om het initiatief te nemen. Maar het VSOA Politie, als grootste vakorganisatie in de politiesector, is het zichzelf verplicht om dit initiatief te steunen.

We mogen niet vergeten dat de gelederen bij de politie de laatste drie weken zwaar zijn getroffen want we hebben nog acht (zwaar) gewonden aan de poorten van het Koninklijk Paleis, twee (zwaar) gewonden door messteken in Brussel en helaas, de dood van Damien.

Het VSOA Politie is tegen niemand in oorlog, maar bestrijdt het toenemende en steeds zwaarder wordende geweld tegen politieambtenaren. Met dit doel, en na een jaar voorbereidend werk, heeft het VSOA Politie drie maand geleden het ontwerp « protocol tegen geweld waarvan politieambtenaren slachtoffer zijn » ingediend. Dit is een veel meer omvattend plan dan alleen het verzwaren van de gerechtelijke sancties : we praten hier ook over de steun en hulp aan politieambtenaren die slachtoffer zijn van geweld , maar ook aan hun gezin.

VSOA Politie zal ruim aanwezig zijn maar zijn leden en afgevaardigden – buiten de nationale en provinciale verantwoordelijken – zullen geen onderscheidende kenmerken dragen : het is niet de bedoeling onze organisatie op het voorplan te plaatsen; het gaat om de herinnering aan onze collega die overleden is in bevolen dienst, en te herinneren aan een voorstel dat in eerste instantie bruikbaar is voor de veiligheid, de steun en de hulp aan politieambtenaren en hun families, en dat dan in tweede orde kan gebruikt worden door andere functies die een gezagsambt uitoefenen.

icon Blauwe mars

icon Protocol Geweld – samenvatting

 

Vincent GILLES – Nationaal Voorzitter                                                Vincent HOUSSIN – Nationaal Ondervoorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..