Pensioenen : VSOA-POLITIE plant grootschalige acties!

politie2


Zaventem, 21 november 2014

Iedereen heeft de voorbije weken de evolutie kunnen volgen van het dossier politiepensioenen. Het is duidelijk dat de overheid het signaal van de personeelsleden, die hun ongenoegen met 14000 hebben laten blijken in de straten van Brussel, niet heeft begrepen. Het is ook duidelijk dat de overheid de vraag om een specifiek pensioenstatuut voor de politie, omwille van het specifiek en gevaarlijk beroep, totaal negeert.

Als dit de basis is waarop er dient onderhandeld te worden, belooft dit voor de komende dossiers… (niet in het allerminst over de vergoedingen en functionele verloning)

Teneinde de overheid er op attent te maken dat het wel degelijk menens is met onze eisen plannen we dan ook een eerste grootschalige actie op 12 december.

Deze actie zal doorgaan tussen 07:00 uur en 08:30 uur waarbij wij vragen aan alle collega’s – die dag met dienst belast – om op alle verbindingswegen, stiptheidscontroles uit te voeren. Met verbindingswegen worden zowel de luchthavens, spoor, zeehavens, lokale verkeersassen en autosnelwegen bedoeld. Mogelijks kunnen deze stiptheidscontroles ongemakken en files veroorzaken … maar we zullen enkel onze job doen in het kader van de veiligheid van de weggebruikers.

Tevens zal er binnenkort opnieuw een boeteloze periode worden aangekondigd.

Wij rekenen op de medewerking van alle collega’s die met dienst belast zijn op de actiedagen. Verdere details volgen.

Vincent Gilles Vincent Houssin
Nationaal voorzitter Nationaal ondervoorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..