Pensioenen : VSOA Politie stuurt aangetekende brief aan de Minister

art2


Zaventem, 9 februari 2015

Gelet het uitblijven van concrete informatie in het dossier “Pensioenen” werd een aangetekende brief verstuurd aan de Minister van Binnenlandse Zaken met volgende inhoud:

Mijnheer de Minister,

Inzake het dossier pensioenen is er na 20 november, dag waar er voor het gemeenschappelijk front een onaanvaardbaar voorstel op tafel kwam, enkel op 24 december een technisch bilaterale vergadering geweest.

U hebt midden januari duidelijk aan de pers laten weten dat er een officieel voorstel zou komen voor het einde van de maand januari.

We zijn nu 2 februari en…er is nog altijd niets.

Wij willen u graag meedelen dat – zelfs met de huidige crisis en de daaraan verbonden dreigingen – de personeelsleden van de politie een deftige oplossing willen voor hun pensioenen en dit rekening houdende met het gevaarlijk beroep.

U dient er zich bewust van te zijn dat wanneer u voor dit dossier niet binnen afzienbare tijd naar de onderhandelingstafel komt, de vakbonden – ondanks de huidige dreigingen – niet anders kunnen dan grootschalige acties te organiseren.

Gelieve te aanvaarden, Mijnheer de Minister, onze blijken van welgemeende hoogachting.

Vincent GILLES Vincent HOUSSIN
Nationaal Voorzitter Nationaal ondervoorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..