Persmededeling : Politieambtenaar gewond bij vuurgevecht

Zaventem, 30/01/2010 – Persmededeling

GEWELD TEGEN POLITIE

POLITIEAMBTENAAR GEKWETST BIJ VUURGEVECHT

Na drie vuurgevechten in de afgelopen weken zet de geweldspiraal in de Brusselse Regio zich gewoon verder.

Heden voormiddag werd een collega van de Brusselse politie gekwetst tijdens een vuurgevecht met gangsters welke daarmee hun vlucht wensten te verzekeren na een hold-up. VSOA – Politie wenst onze gekwetste collega veel sterkte en een spoedig herstel.

Onze gedachten gaan bij deze gelegenheid ook uit naar alle collega’s welke iedere dag hun leven inzetten om de orde en veiligheid van de andere burgers te waarborgen. Een zoveelste maal moet VSOA Politie evenwel vaststellen dat het beroep van politieambtenaar behoort tot de meest gevaarlijkste.

No-go zones, scholen die elders onderdak zoeken omdat hun leerlingen geterroriseerd worden door jongerenbendes, straatbendes die ongestoord met vuurwapens terreur zaaien, daders die opgepakt worden en vlugger thuis zijn dan de arresterende agenten, een steeds driester wordend geweld waarbij gangsters niets of niemand ontzien in hun vluchtpogingen en waarbij politieambtenaren steeds vaker het slachtoffer worden van vuurwapengeweld. Dit alles zijn de trieste kenmerken van een regio waar gangsterisme, geweld en wetteloosheid de bovenhand lijken te halen op de openbare orde.

Voor VSOA – Politie is de maat vol !!!

Het wordt tijd dat de overheid drastische maatregelen neemt om dit geweld in te dijken. Zero tollerance, een lik op stuk beleid, snelrecht, bijzonder zware straffen die ook effectief uitgevoerd dienen te worden, onmogelijkheid tot vervroegde vrijlating in geval van geweld tegen politie, dit zijn de enige mogelijkheden om dit steeds driester wordende geweld in te dijken.

VSOA – Politie eist daarbij een betere rechtsbescherming voor politieambtenaren. Geweld tegen politie staat gelijk met geweld tegen de maatschappij en mag nooit herleid worden tot een “fait-divers”.

Onze collega is het zoveelste slachtoffer in een lange reeks van gewelddelicten !!!

Het is de hoogste tijd dat deze geweldspiraal omgebogen wordt !!!!

Jan SCHONKEREN
Nationaal Voorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..