Politiepersoneel verplicht om de bewaking gevangenen uit te voeren in onaanvaardbare omstandigheden.

Brussel, 3 oktober 2008

Politiepersoneel verplicht om de bewaking gevangenen uit te voeren in onaanvaardbare omstandigheden.

ONGEHOORD – ONVERANTWOORD

In het kader van de staking van de cipiers dienen hun taken binnen de gevangenismuren overgenomen te worden door de Politie.

Vrij Syndicaat van het Openbaar Ambt – sector Politie kan zich niet akkoord verklaren met de omstandigheden waarin de politieambtenaar aldaar tewerk gesteld wordt.

Inderdaad, onze politiemensen moeten dikwijls qua bezetting en veiligheid in nog slechtere omstandigheden werken dan de gevangenisbewakers die juist hiervoor staken. Daar bovenop komt nog dat onze politieambtenaren niet opgeleid zijn voor dergelijke taken en dus ook niet op de hoogte zijn van het interne reilen en zeilen binnen de gevangenismuren.

Anderzijds worden van ons politiepersoneel rusten ingetrokken en dient men deze bewaking te doen bovenop de reguliere diensten. Dit wekt ook wrevel op bij het politiepersoneel.

DE KRUIK GAAT ZOLANG TE WATER TOT ZE BARST

VSOA Politie zal vandaag nog contact opnemen met de bevoegde diensten om deze wantoestand aan te klagen. Bij incidenten zal VSOA Politie ook nooit aanvaarden dat de gewone politieman met de vinger zal gewezen worden.

OVERHEDEN – LOKAAL EN FEDERAAL – HET WORDT TIJD DAT U UW VERANTWOORDELIJKHEID OPNEEMT !!!!!

Jan SCHONKEREN
Nationaal Voorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..