Schietincident te Lot

PERSMEDEDELING
SCHIETINCIDENT TE LOT
DE AANPAK VAN DRIEST GEWELD TEN OVERSTAAN VAN POLITIEAMBTENAREN DIENT DRINGEND ANDERS TE WORDEN AANGEPAKT

VSOA – Politie heeft met verbijstering kennis genomen van de laffe aanslag op onze collega’s in Lot, waarbij een dode en een zwaar gekwetste gevallen zijn.
Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de familieleden van de slachtoffers.


Opnieuw wordt aangetoond hoe gevaarlijk het beroep van politiefunctionaris is. En tevens wordt nogmaals schrijnend duidelijk hoe sommige criminelen “geweld” als vanzelfsprekend beschouwen teneinde hun vlucht te kunnen verzekeren.
Aan onze collega’s werd geen schijn van een kans geboden. Ze werden meedogenloos neergemaaid in hun dienstvoertuig en dit zelfs nog voor zij ook maar aanstalten maakten om daadwerkelijk tussen te komen.
VSOA – Politie stelt vast dat het gebruikte geweld ten overstaan van politieambtenaren steeds driester wordt. Voor dergelijke feiten van zinloos geweld is dan ook geen enkele sanctie zwaar genoeg.
VSOA – Politie herhaalt haar eis dat voor dit soort feiten levenslang, daadwerkelijk levenslang zou zijn. Criminelen dienen tot het besef te komen dat zij op geen enkele maatschappelijke clementie kunnen rekenen indien zij dergelijke feiten plegen ten aanzien van politiefunctionarissen.

Jan SCHONKEREN
Nationaal Voorzitter
VSOA Politie

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..