Sectorale onderhandelingen : Gemeenschappelijk vakbondsfront ontvangen bij de Eerste Minister

GEMEENSCHAPPELIJK VAKBONDSFRONT ONTVANGEN BIJ DE EERSTE MINISTER

Vandaag heeft Eerste Minister Leterme het gemeenschappelijk vakbondsfront ontvangen in het raam van het gemeenschappelijk eisenbundel ingediend door de vakbonden. Voor VSOA Politie waren de nationale voorzitter alsmede de nationale ondervoorzitter aanwezig.

Het gesprek verliep in een positieve sfeer. De Premier nam voldoende tijd om de vakbonden te aanhoren.

Deze hebben hun elf punten bevattende eisenbundel nader kunnen toelichten. Van iedere eis werd de motivatie gegeven alsmede werden technisch inhoudelijke argumenten naar voren geschoven teneinde de Eerste Minister duidelijkheid te verschaffen voor zover dit nodig was.

De Premier heeft akte genomen van de eisen en tevens kennis genomen van het feit dat het personeel van de geïntegreerde politie niet langer kan accepteren dat voor hen, onder het motto dat voor de politie genoeg gedaan werd in 2001, de onderhandelingen met betrekking tot een nieuw sectoraal akkoord, op de lange baan geschoven zouden worden. Er werd heel duidelijk gemaakt dat wij tot de finish wensen te onderhandelen.

De heer Leterme heeft ons de verzekering gegeven dat er vanaf 28 Mei 2008 aanvang zal worden genomen met de onderhandelingen. Hij kon zich niet uitdrukken omtrent de duur die deze in beslag zullen nemen. Tevens werd geen enkele indicatie gegeven in verband met de mogelijke budgettaire mogelijkheden terzake.

In tegenstelling tot wat aangekondigd werd door de kabinetschef op 15 mei 2008 na onze nationale actie te Brussel, was de minister van Binnenlandse Zaken afwezig op deze bijeenkomst bij de Eerste Minister.

Jan SCHONKEREN
Nationaal Voorzitter
VSOA – Politie

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..