Sectorale onderhandelingen – Geweld tegen politie

Zaventem, 26/01/2010

SECTORALE ONDERHANDELINGEN
GEWELD TEGEN POLITIE

VSOA – Politie voert Aktie

Op 27 januari 2010 gaan de sectorale onderhandelingen voor de geïntegreerde politie van start. Na tien jaar geen substantiële loonaanpassing te hebben gekend, vraagt het politiepersoneel de waardering die het verdient. VSOA Politie is daarbij realistisch en heeft naast zeer redelijke kwantitatieve, vooral kwalitatieve eisen op tafel gelegd welke de sociale omkadering, de arbeidsomstandigheden alsook de loopbaan van het operationeel politiepersoneel en het administratief personeel van de geïntegreerde politie ten goede moeten komen

Vele van deze eisen zullen daarenboven kostenbesparend zijn en zullen de operationele inzetbaarheid van de politie in het algemeen ten goede komen, zodat een nog betere dienstverlening naar de bevolking kan gegarandeerd worden.

Daarenboven zijn vele van de kwalitatieve maatregelen absoluut noodzakelijk om de veiligheid van het personeel op het terrein te verhogen. Een nog betere opleiding, een nog betere omkadering van de jonge collega’s, aanvulling van effectieven, maatregelen tot wegwerking van de “overhead” zodat basispolitieambtenaren kunnen aangeworven worden, de noodzaak van een ernstig kerntakendebat, het zijn maar een paar voorbeelden die hierbij kunnen gegeven worden.

Want dat de veiligheid van het personeel ernstig in het gedrang is, wordt bewezen door de ontelbare daden van agressie ten opzichte van politieambtenaren. Hun aantal is de laatste jaren spectaculair verhoogd. Nog vorige week was de politie in de regio Brussel betrokken in drie schietpartijen. Het personeel stelt daarbij vast dat de overheid geen ernstig beleid voert om dat geweld adequaat aan te pakken. Geen of een te weinig ernstige bestraffing van gewelddaden, politieambtenaren die in de kou blijven wanneer zij slachtoffer zijn van een geweld gerelateerd arbeidsongeval, zijn helaas schering en inslag en werken bijzonder demotiverend.

Alleen al daarvoor verdienen de politieambtenaren een schouderklop in de vorm van een kwalitatieve en kwantitatieve herwaardering van hun beroep.

VSOA Politie zal daarom een prikactie houden bij de start van de onderhandelingen. De VSOA Afgevaardigden wensen hun onderhandelaars een hart onder riem te steken alsook overheid en publieke opinie te sensibiliseren voor hun problemen.

Deze actie vindt plaats aan de gebouwen van het onderhandelingscomité gelegen te ELSENE Kroonlaan 145 op woensdag 27/1/2010 tussen 0900 en 1030 uur.

Jan SCHONKEREN
Nationaal Voorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..