Syndicale info : Sectoraal eisenbundel 2005-2008

Brussel, 23/05/2008

SYNDICALE INFO : SECTORAAL EISENBUNDEL 2005-2008

Op 28/05/2008 zullen de representatieve syndicale organisaties in kennis gesteld worden van de agenda betreffende de onderhandelingen aangaande het  “Sectoraal eisenbundel 2005-2008″.

In naleving van de richtlijnen van de Algemene Vergadering in 2006 en de beslissing van het Nationaal Comité van 22/05/2008 heeft het VSOA Politie beslist om voorrang te verlenen aan de eisen wat betreft de baremische loonsverhoging.

Immers, deze eis heeft betrekking op de totaliteit van het personeel van de geïntegreerde politie (OPS) en is volkomen gerechtvaardigd aangezien de sector politie, sinds het begin van de politiehervorming in 2001, van geen enkele baremische loonsverhoging kon genieten.

Het spreekt voor zich dat wij van de overheid duidelijke standpunten zullen eisen wat betreft de andere eisen (vakantiegeld, eindejaarspremie, perequatie van de pensioenen,..) vóór 15/07/2008, redelijke datum voor het beëindigen van de onderhandelingen.

Het VSOA Politie weigert zich te laten meeslepen in onderhandelingen op lange termijn gezien de overheid sinds maanden op de hoogte is van de dossiers die deel uitmaken van het eisenbundel.

Het VSOA Politie zal de druk hoog houden en, in een constructieve gemoedsgesteldheid, aan de onderhandelingen deelnemen om zo goed mogelijk aan de gegronde eisen van onze collega’s tegemoet te komen.

Alain YSEBAERT
Nationaal Ondervoorzitter
Vertaling: Marc Tielemans

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..