17.01.2021

Vaccinatie: de oproep van VSOA Politie aan de verantwoordelijken van de geïntegreerde politie blijft niet zonder gevolg

Vaccinatie: de oproep van VSOA Politie aan de verantwoordelijken van de geïntegreerde politie blijft niet zonder gevolg

In onze communicatie van 7 januari 2021 riepen wij de top van de federale en lokale politie op onze oproep te steunen om het politiepersoneel prioritair te vaccineren. De overheid heeft steeds verkondigd dat wij een essentiële factor zijn in de bestrijding van de Covid pandemie en daarom vinden wij het gerechtvaardigd om het politiepersoneel prioritair te vaccineren.

Afgelopen vrijdag hebben zowel de commissaris-generaal van de federale politie als de voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP) in de Kamer gepleit om de politie prioritair te vaccineren.

Sedert het begin van deze gezondheidscrisis hebben wij steeds gezegd dat de politie in de vuurlinie staat omdat het niet altijd mogelijk is om fysiek afstand te houden (bv. bij arrestaties) en zijn er heel wat incidenten waarbij er gespuwd wordt naar politiepersoneel.

Wij vinden echter niet dat er een onderscheid gemaakt moet worden in het kader van de vaccinatie tussen de mensen op het terrein en de ondersteunende diensten. Het personeel van de ondersteunende diensten loopt eveneens een groot risico om besmet te geraken. In de medische sector wordt trouwens het administratief personeel van een ziekenhuis terecht ook prioritair gevaccineerd.

We maken gebruik van cookies voor het bijhouden van statistieken en taalvoorkeur. Wij houden geen persoonlijke gegevens bij || Nous utilisons des cookies pour la tenue de statistiques et de préférence linguistique. Nous ne gardons aucune donnée personnelle