Vakantiegeld – Vonnis rechtbank eerste aanleg

Zaventem, 02 oktober 2010

Wij hebben het vonnis met betrekking tot het vakantiegeld en de “Copernicus” premie van de rechtbank in eerste aanleg kunnen analyseren. Zoals reeds gisteren gesteld zijn er nog steeds twee mogelijkheden : er wordt wel of niet in beroep gegaan door de overheid. Wij vermoeden en vrezen dat de overheid wel degelijk beroep zal aantekenen, mede gelet op de zeer grote bedragen.

Wanneer dit vonnis wordt bevestigd in beroep, zal dit van toepassing zijn op diegenen die de zaak hebben aangespannen, MAAR zullen wij deze rechtspraak ook voor de andere personeelsleden kunnen laten gelden !

Indien nodig, is het dus mogelijk dat de andere personeelsleden, indien dit vonnis wordt bevestigd, tevens hun rechten kunnen laten gelden rekening houdende met de wettelijke termijnen.

Anderzijds bevestigen wij : wanneer de overheid beroep aantekent, zal er van onze kant een Nationale stakingsaanzegging worden ingediend om de politieke overheden te dwingen om met betrekking tot dit onderwerp plaats te nemen aan de onderhandelingstafel.

Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Vincent GILLES – Nationaal Voorzitter
Vincent HOUSSIN – Nationaal Ondervoorzitter

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..