Vrijwillige politieambtenaren. Wie heeft een nog belachelijker idee ?

politie

Zaventem, 11 oktober 2012 – PERSMEDEDELING

Vrijwillige politieambtenaren, zoals er vrijwillige brandweerlui zijn.

Wie heeft een nog belachelijker idee ?

Het VSOA Politie heeft met ontzetting het laatste Belga bericht gelezen met betrekking tot het voorstel van de korpschef van Hasselt.

We hebben reeds de omvorming van de hulpagenten naar agenten van politie gekend, een politieke beslissing die veel te snel genomen werd om goed doordacht te zijn … vervolgens werd het concept van het veiligheidskorps ontwikkeld waar men er nu over nadenkt om hen ook agent van politie te maken … en men gaat door op dit elan door nog een nieuwe schandalige uitvinding toe te voegen : vrijwillige politieambtenaren !

VSOA Politie zegt resoluut nee tegen dit nieuwe voorstel dat enkel dient om zijn uitvinder te promoten.

De oplossingen voor het ” gebrek ” aan geld in de politiesector bestaan, en het VSOA Politie heeft ze opgenomen in zijn Memorandum : een eenvoudig en goed beheer dat voorkomt dat bvb 25 miljoen euro ” vergeten ” wordt en verdwijnt uit het budget van de politie.

Oplossingen met betrekking op de leeftijdspiramide bij de politie bestaan en het VSOA Politie heeft ze ook opgenomen in het Memorandum : een andere en geprivatiseerde inning van de verkeersboetes waardoor op jaarbasis ongeveer 600 voltijdse personeelsleden vrijkomen.

In plaats van zich in slaap te laten wiegen door mooipraters, waarvan wij niet zeker zijn van hun managerscapaciteiten, zouden de (verschillende vertegenwoordigers van de) overheden zich beter eens ernstig buigen over het Memorandum van het VSOA Politie. In dit document praten de mensen van het terrein over eenvoudige, wijze en doeltreffende oplossingen.

Tot slot vragen wij aan deze doemdenkers hoe zij een AMOK situatie overwegen met vrijwillige politiemensen…

Vincent GILLES – Nationaal Voorzitter +32475-304864

Vincent HOUSSIN – Nationaal Ondervoorzitter +32485-184952

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..