25.04.2020

VSOA Politie doet een voorstel in het kader van de beroepsziekte

VSOA Politie doet een voorstel in het kader van de beroepsziekte

VSOA Politie heeft tijdens het hoog overlegcomité 255 aan de overheid voorgesteld om een oproep te lanceren aan alle collega’s (operationeel en CALog) die positief getest hebben in het kader van Covid 19 om een aanvraag in te dienen voor de erkenning van een beroepsziekte.

Ons voorstel beoogt een eenvormige behandeling van de aanvragen van zowel de federale politie als de lokale politiekorpsen. Om te begrijpen wat er op het spel staat, nodigen wij u uit om de FAQ (Covid-19-Infoportal) te (her)lezen …

De vertegenwoordigers van de overheid (de voorzitter van het hoog overlegcomité voor de minister en de vicevoorzitter van de VCLP voor de politiezones) staan niet negatief tegenover het voorstel van VSOA Politie maar hebben wat tijd gevraagd om erover na te denken.

We zijn dan ook benieuwd naar hun beslissing, want het zou voor jullie in deze onzekere tijden toch een positief signaal zijn.

We maken gebruik van cookies voor het bijhouden van statistieken en taalvoorkeur. Wij houden geen persoonlijke gegevens bij || Nous utilisons des cookies pour la tenue de statistiques et de préférence linguistique. Nous ne gardons aucune donnée personnelle