VSOA Politie plaatst de telewerkvergoeding op de agenda van het onderhandelingscomité

01.09.2023

Wij hebben de minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om een dringend punt op de agenda van het onderhandelingscomité voor politiediensten te plaatsen, namelijk het ontwerp van een ministerieel besluit over de invoering van de telewerkvergoeding conform het protocolakkoord 537/1.

De Vaste Commissie voor de Lokale Politie heeft hierover al gecommuniceerd. Zij baseren hun communicatie op een beslissing in het Comité B van januari 2022, van toepassing op het openbaar ambt.

In het protocolakkoord 537/1 engageert de minister van Binnenlandse Zaken zich om een regeling uit te werken, rekening houdend met de eigenheid van het werk bij de politie. Het is bovendien de bedoeling dat er een kader wordt uitgewerkt zodat (gezien de specificiteit van ons beroep) ieder personeelslid in aanmerking komt en dit te koppelen aan dwingende interne richtlijnen om een conforme toepassing binnen de geïntegreerde politie te garanderen voor zowel de operationele als de CALog personeelsleden.

Begin dit jaar werd er een ontwerp KB onderhandeld waar de telewerkvergoeding zal worden opgenomen in ons statuut, en dat de modaliteiten en de daaraan verbonden vergoeding worden bepaald door de minister.

Wij verwachten nu dat de minister een ministerieel besluit uitvaardigt conform het protocolakkoord zodat ieder personeelslid in aanmerking komt voor de telewerkvergoeding.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..