Politiezone MIDI – Onverantwoordelijkheid of provocatie – De maat is vol

Brussel, 03/06/08 – Persmededeling

POLITIEZONE « ZUID »
ONVERANTWOORDELIJKHEID OF PROVOCATIE,
DE MAAT IS VOL!!!
Op 05/05/2008 hebben wij in een persmededeling de nadruk gelegd op bepaalde situaties die de onbegrijpelijke houding van het Parket aan de kaak stelden in het kader van interpellaties of voorleidingen van daders van zware feiten die onmiddellijk vrijgelaten werden.

Eveneens via een andere persmededeling van 07/04/08, stelden wij in het kader van bepaalde “feiten in de PZ Zuid” de vraag of er vanwege het Brusselse Parket een bijzondere aandacht was tegenover deze politiezone. Wij spreken dan over een eventuele afrekening met politiekgerechtelijk karakter!
Helaas, gezien de nieuwe feiten, wordt onze standpunt in deze nog versterkt.

Vandaag, in een artikel verschenen in “Het Laatste Nieuws” interpelleert de Burgemeester van Anderlecht terecht de gerechtelijke autoriteiten met de vraag: “Wat moet men doen om eindelijk in de gevangenis te belanden? Het Parket van Brussel stelde immers voor de zoveelste maal een dader van slagen en verwondingen, met gebruik van een vuurwapen en met zware verwondingen bij het slachtoffer, in vrijheid.

Deze situatie, en zelfs de laksheid van de gerechtelijke overheden, is een doorn in het oog van de politiemensen voor wie de psychosociale druk en de stress onhoudbaar worden. Het zware en gratuite geweld wordt het dagelijkse lot van de collega’s en de feiten van recidive gaan in stijgende lijn. De maat is vol!!! De politiemensen zijn geen zondebok van het systeem. De demotivatie gaat van kwaad naar erger!!!

Het VSOA – Politie heeft het dus nodig geacht een stakingsaanzegging in te dienen in het kader van de wet op het “Welzijn” opdat de overheden hun verantwoordelijkheden zouden opnemen. Deze stakingsaanzegging zal ingaan op 15/06/2008 en zal eindigen op 31/08/2008.

Alain YSEBAERT
Nationaal Ondervoorzitter
Gsm 0485534158
Vertaling: Marc Tielemans

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..