Referentieperiode wordt niet verlengd!

10.04.2020

Vandaag werd op het hoog overlegcomité opnieuw de vraag gesteld aan de overheid wat de intenties zijn m.b.t. het eventueel verlengen van de referentieperiode. Dit n.a.v. de geruchten van de voorbije dagen.

In onze communicatie van 10 april 2020 hebben we opgeroepen aan de minister en de verschillende overheden om de referentieperiode niet te verlengen.

Tijdens het hoog overlegcomité heeft de ondervoorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie bevestigd dat de lokale politie unaniem heeft beslist om geen verlenging van de referentieperiode aan de minister te vragen. Hetzelfde standpunt werd eveneens ingenomen door de commissaris-generaal voor de federale politie.

Dit standpunt werd bovendien bevestigd op de taskforce COVID-19.

Valt uiteraard nog te benadrukken dat de Richtlijnen PLIF GPI COVID-19 – Human resources en organisatie van het werk van 19 maart 2020 van de taskforce van toepassing blijven.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..