Copernicus – Resultaat eerste zitting

Zaventem, 31 januari 2011

Copernicus – Resultaat eerste zitting
De voorafgaande zitting voor onze procedure Copernicus heeft zojuist plaatsgevonden.

Het belang van deze eerste zitting is niet louter administratief, het gaat immers om meer dan alleen maar een agenda vast te leggen.

Men moest Immers eveneens op de twee hiernavolgende vragen antwoorden.

De eerste vraag was of het om één collectieve dagvaarding ging of om 11.500 individuele dagvaardingen. En in functie van het antwoord op deze eerste vraag, ging het er vervolgens om het bedrag van de rechtsplegingvergoeding te bepalen (die door uw organisatie in uw plaats betaald zou worden als wij op het einde in het ongelijk zouden worden gesteld).

Het besluit is dat het een collectieve dagvaarding betreft en dat het bedrag van de rechtsplegingvergoeding is vastgesteld op het wettelijke minimum.

Een ding is zeker, u zal geduld moeten hebben want deze procedure dreigt zeer lang te zullen duren.

Tenslotte is het mogelijk – indien op een dag uit de huidige politieke discussies een regering gevormd wordt – dat deze toekomstige regering aan zijn advocaat de opdracht geeft om de discussie verder te zetten tijdens onderhandelingen. In dergelijke geval is het ook duidelijk dat we terug bij jullie komen om onze houding te bepalen.

De volgende zitting wordt op 24 maart vastgesteld. Wij houden u op de hoogte.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..