Vergoeding van verplaatsingskosten in het kader van Covid – F/L 081

08.05.2020

In het kader van Covid heeft de regering beslist om de reiskosten van ambtenaren te vergoeden. De beslissing is opgenomen in het Koninklijk Besluit van 22 april 2020 (M.B. van 24 april 2020).

Deze beslissing heeft niet veel stof doen opwaaien, enkel een FAQ op Portal. Wat betreft het SSGPI hebben wij gemeld dat ze niet de capaciteit hebben om de enorme te verwachten massa F/L 081 snel te verwerken.

Sindsdien circuleren er echter op alle niveaus van de geïntegreerde politie geruchten, waarvan sommige geheel of gedeeltelijk onjuist zijn.

Wij hebben dan ook vandaag tijdens het hoog overlegcomité de overheid gevraagd om een volledige en éénduidige communicatie te verspreiden.

Want belangrijke zaken worden niet gezegd, zoals bijvoorbeeld dat collega’s die hun reiskosten inbrengen in hun personenbelasting, deze vergoeding ook moeten aangeven.

Deze éénduidige communicatie zal verspreid worden zodra er een link is met het e-formulier.

Download onze app 
en blijf op de hoogte.

VSOA Politie staat graag in contact met al hun leden. Dankzij de applicatie ontvangt u het recentste nieuws in één gemakkelijk overzicht. Zo blijft u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen..